Benvinguts!

Benvingut a la web de la Coordinadora del Baix Llobregat i l'Hospitalet dels CJC-Joventut Comunista del PCC. Aquí estaràs informat de tots els actes que fem a més de veure posicions sobre diferents esdeveniments que passen.

dimecres, 16 d’abril de 2008

La CJC - Baix Llobregat a l´acte de commemoració de la Segona República d'EUiA

El passat 13 d'abril els companys i companyes de la CJC-Baix Llobregat vam assistir a l'acte de commemoració de la Segona República que va celebrar EUiA (moviment polític i social al que pertanyem) a la Plaça del Forum de Barcelona.
La jornada va tenir, no un caràcter nostàlgic, sinó reivindicatiu, on es va recordar la lluita dels companys i companyes afusellats al camp de la bota (actual plaça del forum). A continuació, el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, va defensar la modernitat del sistema republicà front l´obsolet que resulta mantenir els privilegis de la monarquia.
En aquesta línia, Miralles va criticar que encara ara la monarquia espanyola sigui “una institució intocable” i que, per tant, “retalla el dret a la llibertat d´expressió”, i va tenir un record solidari per l´equip de la revista satírica ´El Jueves´, condemnats a una multa per injúries a la Corona. Al rei, en concret, el dirigent d´EUiA li va retreure la “mentalitat colonialista” respecte a Amèrica Llatina, expressada, per exemple, en la topada amb Hugo Chávez, “president electe de la República de Veneçuela”, o “les abraçades amb el rei de Marroc, qui nega, fa més de 30 anys, el dret a existir al poble del Sàhara”.

EUiA demanarà que es dignifiqui la plaça del Fòrum, l´antic Camp de la Bota, fent que hi figurin els noms dels defensors de la legalitat republicana que van ser-hi afusellats.

Més informació sobre l'acte a la pàgina d'EUiA http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=161.