Benvinguts!

Benvingut a la web de la Coordinadora del Baix Llobregat i l'Hospitalet dels CJC-Joventut Comunista del PCC. Aquí estaràs informat de tots els actes que fem a més de veure posicions sobre diferents esdeveniments que passen.

diumenge, 1 de novembre del 2009

Xerrada Col·loqui : Deficiencies actuals de la Sanitat Púlbica


El passat divendres 2 d’octubre membres de la coordinadora de la CJC vam assistir al col·loqui sobre les deficiències actuals de la Sanitat Pública que va organitztar la coordinadora d’associacions de veïns /es de Sant Joan Despí.

A càrrec de Pura Velarde (Responsable de Sanitat y Vice-presidenta de la F.A.V. del Baix Llobregat), a la xerrada es va fer un repàs de la situació del sistema sanitari públic de la comarca: “Tot i que encara estem molt endarrerits en el que esperem d’una sanitat pública, de qualitat i per tothom, gràcies a la mobilització veïnal, s’han assolit grans conquestes, per exemple el nou hospital comarcal situat a Sant Joan Despí”.

Pura Velarde va explicar als assistents el recorregut i la incansable lluita dels veïns i veïnes de la comarca per fer que aquest nou hospital compti amb el millor equipament y capacitat possible.

També es parlar sobre la nova “llei de dependència”, llei que empara a les persones que no es poden valer per elles mateixes i necessiten assistència. “S’ha fet molt, però encara fa falta més finançament per arribar a tothom” va aclarir la ponent.

Al finalitzar la xerrada, es van obrir torns de paraules entre els assistents que van poder dir la seva.

Destacar el consens tant d’assistents com ponents en la opinió de que les associacions de veïns necessiten de major participació veïnal per fer front comú per afrontar els problemes que tenen els i les ciutadanes.