Benvinguts!

Benvingut a la web de la Coordinadora del Baix Llobregat i l'Hospitalet dels CJC-Joventut Comunista del PCC. Aquí estaràs informat de tots els actes que fem a més de veure posicions sobre diferents esdeveniments que passen.

diumenge, 25 de gener del 2009

Resum Xerrada : "la situació avui a Gaza"


El passat divendres 23 de gener la coordinadora va assistir a la xerrada que va preparar l'assemblea local d'EUiA de Cornellà sobre "la situació avui a Gaza" al centre cívil de Sant Ildefons.


L'acte va ser presentat per la regidora d'EUiA de Cornellà Maria José Pardo i va intervenir com a ponen l'ex president de la Comunitat Palestina a Catalunya, Jamal Lababidi.


Lababidi va explicar als assistents la situació actual del poble palestí i va fer un anàlisi dels factors (religiosos, socials, polítics, econònimcs...) que han intervingut en aquesta última matança. Afirma que la lluita armada és ara per ara l’única lluita viable que li queda als palestins ja que per la via del diàleg no han aconseguit res en dècades. "Israel no respecta les lleis internacionals i no vol la pau, l'únic que vol es l'extermini del poble palestí" va afirmar.


Labidi va criticar les cúpules polítiques d'occident per mirar cap a una altra banda i no fer una oposició ferma contra Israel. També va criticar els mitjans de comunicació per presentar la lluita armada a palestina com una lluita de terroristes i no "la d'uns ciutadans que lluiten per preservar els seus drets, la seva terra, i la seva dignitat".

Labidi creu que "la resistència del poble palestí front l'Israel es la victòria d'un poble que es defensa de la tirania de la 4ª potencia militar del món, i la primera de la zona, i que aquests atacs, l'únic que han aconseguit es fomentar l'odi a Israel, no només entre el poble palestí que en l'última ofensiva ha patit més d’un miler de morts els quals més de 400 eren nens, sinó arreu del món".


Despès de la ponència, els assistents a la xerrada van poder dir la seva sobre el conflicte i fer preguntes al ponent.