Benvinguts!

Benvingut a la web de la Coordinadora del Baix Llobregat i l'Hospitalet dels CJC-Joventut Comunista del PCC. Aquí estaràs informat de tots els actes que fem a més de veure posicions sobre diferents esdeveniments que passen.

diumenge, 8 de febrer del 2009

Xerrada - Aturem la massacre a Gaza


El passat 5 de febrer la coordinadora va assistir a la xerrada d’EUiA d’Hospitalet “Aturem la massacre a Gaza”. A l’acte van intervenir com a ponents el senador d’EUiA Joan Josep Nuet i l’escriptor, metge, e historiador palestí Salah Jamal.


Nuet va fer un anàlisis històric del conflicte, des de la creació de l’estat d’Israel fins a l’última ofensiva de l’exercit Israelià que ha provocat més de 1.300 morts.


També va explicar l’acció humanitària en la que va participar amb l’ONG internacional Free Gaza.

El projecte consistia en trencar el bloqueig que manté Israel al territori palestí arribant en una embarcació de 35 persones (diputats, periodistes, activistes, metges...) a la franja de Gaza per subministrar aliments, material quirúrgic i medicines i poder denunciar les barbàries que ha ocasionat els bombardejos a les ciutats.
El vaixell va ser interceptat de nit pels vaixells militars d’Israel i després de ser amenaçats, finalment van haver d’abandonar. El material humanitari finalment va arribar en camió.


Per altra banda, Salah Jamal va explicar l’evolució política a palestina fins al triomf de Hamás. També es va analitzar de manera cronològica l’evolució de l’ocupació d’Israel sobre el territori palestí. Va explicar com poc a poc, mitjançant murs, carreteres, assentaments i atacs, com em vist darrerament, Israel busca l’extermini del poble palestí.

Jamal també va mostrar als assistents algunes fotografies en la que es veuen les constants humiliacions i el terror que pateixen els palestins.


Després de les ponències. Es va obrir un temps de debat on els assistents van poder participar i fer consultes.